وصفة بسكويت الشاي بدون بيض: تحضير سهل ومكونات متوفرة

Mohamed Ahmed Kilany
المؤلف Mohamed Ahmed Kilany
تاريخ النشر
آخر تحديث

المقدمة

لو بتدور على وصفة بسكويت الشاي بدون بيض تكون سهلة وسريعة، وكمان اقتصادية من غير ما تحتاج مكونات كتير، فالمقال ده ليك. النهارده هنتكلم عن طريقة عمل بسكويت اقتصادي بدون بيض بخطوات بسيطة ومكونات موجودة في كل بيت. هتقدر تعمل البسكويت ده للأطفال، أو لو عاوز حاجة خفيفة جنب الشاي الصبح أو بالليل.

وصفة بسكويت الشاي بدون بيض: تحضير سهل ومكونات متوفرة كيلاني وأصالة المطبخ
وصفة بسكويت الشاي بدون بيض: تحضير سهل ومكونات متوفرة كيلاني وأصالة المطبخ

مكونات بسكويت الشاي بدون بيض: بسيطة ومتوفرة

عشان تعمل أحلى بسكويت الشاي الهش بدون بيض، هتحتاج شوية مكونات بسيطة ومش مكلفة.

المكونات:

  1. 2 كوب دقيق (عادي أو ممكن دقيق القمح الكامل لو عاوز حاجة صحية).
  2. نصف كوب سكر بودرة (أو سكر ناعم).
  3. نصف كوب زيت نباتي (زي زيت عباد الشمس أو الذرة).
  4. ربع كوب حليب (ولو مش عندك، ممكن تستخدم مية).
  5. ملعقة صغيرة فانيليا (للنكهة).
  6. ملعقة صغيرة بيكنج بودر.
  7. رشة ملح (عشان تضبط الطعم). 

ملحوظة: لو عاوز الوصفة خالية من الحليب كمان، استخدم المية بدل الحليب.

وصفة بسكويت الشاي بدون بيض: تحضير سهل ومكونات متوفرة كيلاني وأصالة المطبخ
وصفة بسكويت الشاي بدون بيض: تحضير سهل ومكونات متوفرة كيلاني وأصالة المطبخ

طريقة عمل بسكويت الشاي الاقتصادي: خطوات سهلة جدًا

1. تحضير العجينة:

  • في بولة كبيرة، اخلط الدقيق مع البيكنج بودر ورشة الملح.
  • في بولة تانية، اضرب السكر مع الزيت لحد ما يبقى قوامه كريمي.
  • ضيف الحليب (أو المية) والفانيليا على خليط الزيت والسكر، وقلبهم كويس.

2. دمج المكونات:

  • نبدأ نضيف الخليط السايل (الزيت والسكر) على الدقيق شوية بشوية مع العجن لحد ما تتكون عجينة طرية.
  • لو حسيت إن العجينة نشفة شوية، ممكن تضيف معلقة صغيرة حليب أو مية.

3. تشكيل البسكويت:

  • افرد العجينة على سطح عليه رشة دقيق، وبعدين اقطعها باستخدام كوب أو قطاعات بأشكال حلوة.
  • رص البسكويت في صينية مدهونة زيت خفيف أو عليها ورق زبدة.

4. التسوية:

  • سخن الفرن على درجة حرارة 180 مئوية قبل ما تحط الصينية.
  • دخّل الصينية الفرن لمدة 15 لـ 20 دقيقة أو لحد ما الأطراف تبقى دهبية.

5. التبريد:

  • أول ما تطلع الصينية، سيب البسكويت يبرد شوية، لأنه وهو سخن بيكون طري.

نصايح لبسكويت الشاي الهش والمقرمش

  1. اختيار الدقيق الصح: استخدم دقيق عادي أو دقيق مخصوص للمخبوزات لو عاوز نتيجة ممتازة.
  2. درجة الحرارة: تأكد إن الفرن سخن كويس قبل ما تدخل البسكويت.
  3. التخزين: البسكويت هيبقى مقرمش أكتر لو حطيته في علبة محكمة الغلق بعد ما يبرد.
  4. نكهات إضافية: ممكن تضيف شوية قرفة أو بشر برتقال لو حابب تغيّر الطعم.

تعديلات الوصفة: بدون بيض ولا حليب ولا زبدة

لو عاوز تعمل بسكويت الشاي بدون بيض ولا حليب ولا زبدة، دي شوية تعديلات ممكن تجربها:

  • بدل الحليب: استخدم مية.
  • بدل الزبدة: استخدم زيت نباتي خفيف زي زيت عباد الشمس.
  • بدل السكر الأبيض: ممكن تضيف عسل نحل أو سكر بني.

تقديم بسكويت الشاي المنزلي: أفكار بسيطة

  • مع الشاي: البسكويت ده هيبقى مثالي جنب كوباية شاي باللبن.
  • للأطفال: اغمس نص البسكويت في شوكولاتة سايحة وزينه بحبيبات ملونة عشان يبقى شكله جذاب.
  • للمناسبات: رص البسكويت في طبق شيك وزينه برشة سكر بودرة أو شوكولاتة مبشورة.
وصفة بسكويت الشاي بدون بيض: تحضير سهل ومكونات متوفرة كيلاني وأصالة المطبخ
وصفة بسكويت الشاي بدون بيض: تحضير سهل ومكونات متوفرة كيلاني وأصالة المطبخ


الخاتمة

عمل بسكويت الشاي بدون بيض مش بس سهل، لكنه كمان اقتصادي وصحي ومناسب لكل أفراد الأسرة. جرب الوصفة النهارده وشاركنا رأيك. لو عجبك الموضوع، متنساش تزور مدونة "كيلاني وأصالة المطبخ" عشان تشوف وصفات أكتر وأحلى!

  
 

تعليقات

عدد التعليقات : 0